30th July 2008 – The End

Posted in Tentang Aku on Julai 30, 2008 by demang

Every ending comes with the new beginning.

Officially ends my duty here. Will begin my new role there.

New place, new hope.

Excited.

Sad.

n.

Tak Mampu Menjauh

Posted in Blues Untuk Aku on Julai 29, 2008 by demang

Terlalu Cinta – Rossa

Jangan dekat atau jangan datang kepadaku lagi
Aku semakin tersiksa karena tak memilikimu
Kucoba jalani hari dengan pengganti dirimu
Tapi hatiku selalu berpihak lagi padamu

Mengapa semua ini terjadi kepadaku

Tuhan maafkan diri ini
Yang tak pernah bisa menjauh dari angan tentangnya
Namun apalah daya ini
Bila ternyata sesungguhnya aku terlalu cinta dia…

“Tapi hatiku selalu berpihak lagi padamu

Mengapa semua ini terjadi kepadaku”

Tuhan maafkan diri ini
Yang tak pernah bisa menjauh dari angan tentangnya
Namun apalah daya ini
Bila ternyata sesungguhnya aku terlalu cinta dia…

“Aku terlalu cinta dia”

Back Into Time – So It Began

Posted in Blues Untuk Aku, Tentang Aku on Julai 25, 2008 by demang

” Awak ada degree. Takkan nak jadi kerani aje. Tak rasa rugi ke?”

” Sekarang ni memang susah nak dapat kerja. Buat masa ni saya grab je mana-mana peluang yang datang dulu sebab saya nak tolong keluarga.”

*****

“Macam mana kak? Result boleh tahan, boleh bercakap just takde accounting background je lah.”

“Tak tau nak cakap la sebab fresh. Awak rasa?”

“Saya rasa kita beri peluang lah kak. Tak rugi pun sebab dia ada degree, takkan tak boleh cope nak jadi kerani. Lagipun saya rasa dia betul-betul ikhlas nak tolong keluarga sebab adik beradik ramai.”

“Yer lah kan. So, memang betul-betul nak kerja. Expected salary pun dalam range kita kan?”

“Yup. Saya suka. I have a good feeling on her.”

“Akak pun rasa OK kut. So, nak panggil terus ke?”

“Panggil terus lah! Saya dah malas nak pening-pening kepala ni. Dia pun tak kerja kan. Let her start as soon as possible lah.”

“Ok then. I call her right away.”

*****

And so it began.

The Only Way

Posted in Blues Untuk Aku on Julai 24, 2008 by demang

This is the only way. Take the risk and live happily ever after together or walk away pretending nothing ever happen and forget everythings.

Surely i need to walk away. Surely i must forget everythings. Surely i should stop thinking of her because obviously SHE HAS NOTHING TO OFFER!

I’m tired. I’m hurt. I’m depressed.

Clearly LOVE and NEED are different.

You might be thinking you are in love when you are actually just need him. You might be thinking you just need him when you are actually in love with him. You might also pretend to love him as you need him or you might also pretend to need him so much as you love him so much.

The time will come when you have everythings you need, you are more than happy with everythings but then deep down still there are such a feeling of something missing. That something would be the one you are actually looking for. The one that could be your true happiness, your true love.

I am sure with my something only to know that she did not feel the same way because if she did, there is nothing could stop her other than faith! Good luck with yours.

“I had live long enough to understand that faith dont decide our life. We have the power to choose our own faith.”

Quote Of The Day – Appreciate

Posted in Blues Untuk Aku on Julai 18, 2008 by demang

Betul, apa yang orang cakap. Hargai apa yang kita sayangi bila mereka ada di depan kita. Ungkapkan sayang semasa mereka mengharapkannya. Tunjukkan setia semasa mereka ada di sisi. Sebab bila mereka dah tiada nanti, sekurang-kurangnya mereka tahu yang mereka dihargai.

Posting asal di sini

Mengapa nak terus mengharap bila diri tidak lagi dihargai?

Quote Of The Day – I Still Need You

Posted in Blues Untuk Aku on Julai 17, 2008 by demang

You came along just like a song
And brightened my day
Who would have believed that you were part of a dream
Now it all seems light years away

And now you know I can’t smile without you
I can’t smile without you
I can’t laugh and I can’t sing
I’m finding it hard to do anything
You see I feel sad when you’re sad
I feel glad when you’re glad
If you only knew what I’m going through
I just can’t smile

Now some people say happiness takes so very long to find
Well, I’m finding it hard leaving your love behind me

Click here to see the original post & media file.

Back Into Time – Monday The 14th

Posted in Blues Untuk Aku, Tentang Aku on Julai 15, 2008 by demang

That monday that 14th, will always be remembered as the most beautiful day ever. That day that 14th, was the starting point for a series of life changing episode. That night that 14th, i used to believe that eventually i found new hope for true happiness.

That monday that 14th.. What a day to remember!

Kau Ada Dia – The Lima

Sudah lama ku memendam rasa
Cinta di dalam dada
Namun tidak pernah bersuara
Kerana takut kecewa
 
Ku tunggu waktu yang lebih baik
Untuk langkah pertama
Jauh dari apa yang ku kira
Hatimu ada yang punya
 
Di dalam mimpi kita berdua
Mesra bersama dilamun cinta
Oh tetapi kenyataannya aku sedar kau ada dia
 
Mungkin juga semuanya salah ku
Terlalu mengharapkan cinta
Tapi sepi yang merasuk kalbu
Membawa angan melayang
 
Di dalam mimpi kita berdua
Mesra bersama dilamun cinta
Oh tetapi kenyataannya aku sedar kau ada dia.

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.