230 – Kena Marah

evil_boss

Yesterday teruk kena marah. Being scolded for doing the right thing. Haihhh.. Tersepit antara pendirian sendiri dengan ego ketua memang susah lah. Dah terang-terang kita salah kenapa masih nak menegakkan benang yang basah? Susah sangat ke nak admit kita punya mistake, comply to the act and end all the dreadful headache? Worst, we’ve been ask to be firm on the stance that we ourself are against to. Macam mana nak buat? Tell me, how? You know its wrong, but you’ve been ask to see it right! HOW???

Later it was you the one who need to face the authorities / officers and all. So much trouble just for the sake of an EGO! Huh.

Demang – Salam Ramadhan & Selamat Beramal buat semua! Sabar.. sabar.. sabar..

Advertisements

6 responses to “230 – Kena Marah

  1. susahnya dapat bos ego… huhu… pastu suruh kita ikut ajaran salah plak tuh… nak tegur, bos. mesti dia gak yang betul. huhu…

  2. sabor… dulu dah pernah terjadi kat pakcik… apa tindakan pakcik, kau tentu boleh agak… hahaha

    setiap tindakan ada implikasinya. setiap manusia mungkin mempunyai cara berfikir yg berbeza. tapi satu jer pakcik nak ingatkan kau… jangan jual maruah diri dan agama! sebab kedua-dua berkait langsung dengan kehidupan di dunia dan juga di akhirat..

    mengalah bukan bererti kalah. tapi kalau silap mengalah, iman terbang. jadi kau pikirlah sendiri ya.

    dunia sementara… akhirat kekal abadi. keredhaan allah lebih bernilai dari keredhaan manusia seluruhnya!

  3. Kita berhibur jap dengan pantun kelakar di bawah, yang dipetik dari buku ‘Alamak, Bosku Seperti Hitler!’ hahaha:

    Pagi-pagi, sudah mencemuh,
    Si pemandu terus terdiam mengeluh,
    Bos ini jenis yang kecoh,
    Dapat “Tan Sri”, satu dunia dia heboh.

    “Ada pelanggan hendak jumpa”,
    Itulah kata si setiausaha,
    Bos enggan, mengantuk katanya,
    Biarkan pelanggan berjumpa air liur basinya.

    Bos memanggil mesyuarat mengejut,
    Ada pekerja berjalan bak siput,
    Bos pun menengking sampailah semput,
    Para pekerja terkentut-kentut.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s