# 136 : Demang Reveal

beras-basah

Azam tahun baru dari skop blogging : Mau lebih expose tentang diri sendiri. So, this first entry of the year 2009 demang officially reveal himself with a photo taken at Pantai Beras Basah, Langkawi.

image161 image166 image377 image0791 image119 image436

Pantai sangat cantik! Scenery was breathtaking all over the island. Cable car was the most exciting experience, also for the Island Hopping. Underwater World was wonderful. Great pleasure for the whole 3 days 2 night stay there at Langkawi. Some more dapat saudara baru, Kak Na. Sangat peramah dan baik hati. Officially dah jadi my wife punya kakak angkat. Seronok dapat adik kata nya sebab dia bongsu dalam keluarga. Yatim piatu sejak umur 2 tahun. Next visit to Langkawi boleh cari dia ajer. Menarik kan! 🙂

image265 image278 image313 image314

Satu advice kalau nak pi Langkawi, stay kat area Pantai Cenang. Pantai cantik, banyak aktiviti dan sangat happening. Happen to stay one night at Pekan Kuah, sangat boring. Sana ada banyak tempat shopping duty free ajer. Kalau datang semata-mata nak shopping boleh lah stay sana tapi kalau datang nak bercuti rehatkan minda better stay kat area pantai.  

image312 image3111

Food pun OK. That day makan Laksa Power dengan Mee Rebus sangat sedap! Serious sedap, sampai rasa nak bungkus bawa balik. Orang kata kuah laksa sana ada campur daging belut. Sebab tu ada rasa manis. Harga pun standrad jer. Mostly makan kat sana semua sedap-sedap especially lunch kat kedai Kak Na tu. Sampai tambah satu pinggan masak asam keladi dia! Heheh.

image0481 image0511 image148 image254

Overall memang sangat seronok dan sangat berpuas hati. Boleh la nak sebut the best vacation ever I had so far! What a wonderful way to close my 2008 year of memories book. Syukur Alhamdulillah atas semua nikmat kurniaan nya. Syukur jugak kerana masih dipanjangkan usia untuk menjengah tahun baru 2009 dengan sihat dan ceria.

So, Happy belated NEW YEAR 2009 to all kawan-kawan blogger especially yang baru saya kenal rapat dalam tahun 2008 seperti buzzy, nomey, echah, lydia, ayumi dan ixora! Thanks to you for made me welcome here in blogging world.

May Allah bless us with a year of happiness to come! 🙂

Advertisements

14 responses to “# 136 : Demang Reveal

  1. nice azam… 🙂

    Pantai Beras Basah best!! pi masa island hopping kah?
    Cable Car?? huhu… the scariest experience for me masa pi langkawi.haha… saya gayat. ye. sangat gayat. 😛
    Underwater world pun best. ada penguin kan? masa saya pi, tgh renovate. 😦

    and I didn’t stay at pantai chenang. :(( hotel penuh. kat kuah je ada. tu pun sipi2 dapat. huhu.

    kuah laksa campur belut? diorg ckp ke? huhu… konpem saya x makan…

    ni yg rasa cam nak pi langkawi lagi nie… hehehe…

    anyway, glad u had fun there… and glad to know it was the best vacation for u. 🙂

    panjang giler komen saya. haha. excited x pasal2. haha. happy new year!! wooottt!!

  2. buzzy : ye, pi masa island hopping. thanks to you la sebab ada sebut pasal island hopping that day kan! yer ada penguin. sangat comel. nanti saya upload gambar kasik bakar suruh pi langkawi lagik! hahaha.

    em, actually saya pun mmg dapat hotel kat pekan kuah tapi tukar for 2nd night. mujur dapat. motel bajet je tapi cukup puas hati la. makan pun sedap kat kafe depan tu. mmg best area pantai cenang tu. happening. lagik boleh naik jet ski, bot pisang etc.

    then, kuah laksa tu saya balik penang baru tau. my wife terlopong je dengar! hahaha. tapi best la. tak nampak pun belut tu sebab dah blend dengan ikan lain jadik kuah kan. sedap. pedas2 manis.

    komen jer lagik panjang2. saya pun sangat excited nak cerita tapi tak tau nak mula tang mana! hahaha. nanti la sikit2 upload gambar sebab sangat banyak!

    lydia : highly recommended. pi la bercuti kat sana. nak tumpang tidur rumah kak na tu jer pun boleh diatur! heheh.

  3. ohoooo… yep. ada rasanya sebut pasal island hopping hr tu… ada tengok helang? bg makan helang? waaahhh… mesti shopping gile kat langkawi ni… x ada ke souveniour cokelat utk kitorang nie? hehehe…

    masa pi dulu mmg ingt nak duk pantai chenang, tp, apakan daya… pi masa raya cina… penuh langkawi tu… huhu…

    laksa belut tu… huhu… mintak2 laa saya tidak termakan itu laksa… takutnya…

  4. dalam famili saya, saya je blom sampai langkawi. sadis sungguh rasanya.. hukhuk..

    oh,happy new year jugak walau dah lambat 5 hari. hee..

    p/s-azam yg menarik tu.. nk reveal diri sendiri bnyk2.. waaa.. bagus2..!! tapi jangan terlebih reveal dah.. hehehehhe..

  5. buzzy : hahaha. ape yang ditakutkan sangat dengan belut ni! buat tak nampak jer, janji sedap! 🙂

    yep, ada pergi tengok helang. menarik! em, shopping ada la sikit2. kalau nak coklat, mai datang umah! heheh.

    gerektua : meh aku kenalkan dengan kak na, nak? single lagi tu. boleh jadi orang langkawi. tak payah tapau2, boleh pekena hari2! heheh.

    ixora : lama awak tak singgah kan. em, next time nak pi langkawi saya ajak awak eh! heheh.

  6. hmm…rasa cam nak try jer kuah laksa campur belut tu..hihi.
    ala dah lama tak gi langkawi. kalau pergi pun mesti soping jer…
    nanti nak gi pantai la plak…
    buzzy, nanti kita gi langkawi sama2 nak?!
    entry demang ni memang tempting la..
    rasa cam nak gi langkawi lagi…woho….

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s