#102 : Bertanggungjawab > Cinta

Be it you look for the handsome one, the funny one or even the rich one believe me the most important character is RESPONSIBLE. BERTANGGUNG JAWAB. Why?

Cinta boleh datang dan pergi. Cinta tidak datang sekali. Cinta bukan bersifat abadi. Well, at least most of it. Sedangkan bertanggung jawab dalam erti kata tanggung jawab yang sebenar merupakan satu kualiti yang akan terus sebati dalam diri.

Cinta boleh mengubah seseorang menjadi baik, namun cinta juga mampu menyebabkan orang baik menjadi tidak baik. Bertanggung jawab tidak akan merubah sesorang malah mampu menjadikan seseorang lebih tetap pendirian dan berprinsip.

Cinta bersifat mengaburi, datang dengan penuh keindahan dan keasyikan. Pergi dengan penuh kepedihan dan kepahitan. Tanggung jawab sentiasa bersifat realiti dan nyata. Fact of life yang harus terus dipelihara.

I’ve trap in a misery life of conflict just because I want to be responsible for what I said and for what I did. It was already too late when I actually realized that I have no feeling at all to be in it. Thanks to this quality in me that keep telling me on what was the purpose of my sacrifice at the very first place. This responsibility thing keep remind me on my obligation to everybody involved when i vow to stand for them before. Yes, it was responsibility that keeps me strong, sailing this ship of misery. Just imagine what would it be without this quality?

If you really believe in love, think again. Because, i dont think so! Responsibility first, love will come then. Insyaallah!

Advertisements

9 responses to “#102 : Bertanggungjawab > Cinta

  1. heheh.. yer la kan, tak guna jugak kalau lelaki tu cintakan awak tapi jenis tak bertanggung jawab.. tak bertanggung jawab dalam semua perbuatan dia, tak bertanggung jawab pada semua kata-kata.. boleh jamin ke dia boleh jaga awak sampai bila-bila? just something to think about la.. πŸ™‚

    at least kalau la marriage end-up tak seperti yang kita harapkan pun.. still dia tahu tanggung jawab dia betul tak? insyaallah tak terabai! heheh..

  2. ixora : celah2 batu dah carik? heheh.. alah, muda lagik kan.. nanti jumpa la tu..

    juliana : teruskan mencari.. sabar. biasa nya makin besar dugaan, makin besar habuan nya! πŸ™‚

    elizhitomi : singgah lah selalu! πŸ˜‰

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s