I Am Different Now

” Hello. Awak. Awak tengah buat apa? “

Tak buat apa pun. Tengah godek2 PC ni. Apehal ntah. Kenapa?

” Owh. Tak. Saje call. Tanya khabar. Saya kat luar ni. Tgh jalan. Sorang-sorang. “

Buat apa jalan sorang-sorang tu?

” Saje. Jalan. Tengok orang. Tenangkan fikiran. “

Emmm.. Kat mana tu?

” Dekat-dekat sini je. Tak tau nak buat apa. “

Yeke. Suka eh jalan sorang-sorang? Heheh..

” Emmm.. “

….. ( silent.. silent.. and silent ) …..

” Ok lah. Saje je call. Nak tanya khabar! “

OK. Be safe then.

*****

Aku tahu dia perlukan teman. Aku tahu dia perlukan seseorang. Aku tahu dia perlukan tempat mengadu. Aku tahu dia perlukan sokongan. Aku tahu dia perlukan nasihat serta dorongan untuk kuat dan tabah mengharung badai ujian kehidupan. Aku tahu.

Aku sudah biasa benar terjebak dalam situasi serupa. Kebiasaan nya aku terlalu baik untuk membiarkan diri aku hanyut ditelan dilema perasan orang sehingga kadang-kadang aku sendiri lemas diperangkap dilema hati dan perasaan. Enough is enough.

I am tired being extra caring and sensitive just for eventually being label as orang yang tak tahu berfikir dan tak ada otak!

I am sorry awak. I am different now.

Advertisements

2 responses to “I Am Different Now

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s