Quote Of The Day – Appreciate

Betul, apa yang orang cakap. Hargai apa yang kita sayangi bila mereka ada di depan kita. Ungkapkan sayang semasa mereka mengharapkannya. Tunjukkan setia semasa mereka ada di sisi. Sebab bila mereka dah tiada nanti, sekurang-kurangnya mereka tahu yang mereka dihargai.

Posting asal di sini

Mengapa nak terus mengharap bila diri tidak lagi dihargai?

Advertisements

5 responses to “Quote Of The Day – Appreciate

  1. Kadang2 dengan berharap, memberi kekuatan untuk teruskan hidup. Tanpa harap, life is meaningless. Walaupun dalam mengharap itu kita sering terluka. Malah acapkali luka itu seakan dendam. Makin terluka, makin ingin terus mengharap. Alang2 dah terluka, biar sampai azab tegar.

    Yup. Kadang2!

  2. good one janesach.

    afterall, its hope that keep us moving forward and stop looking back. just, kadang-kadang mari terfikir sama ada whether its really worth it untuk terus mengharap..

    Mengapa nak terus menyayangi bila kasih tidak lagi diperlukan. Mengapa nak terus disakiti bila ada pilihan untuk berhenti.

  3. Sesetengah orang boleh hidup hanya dengan menyayangi, tanpa perlu disayangi. Cukup dengan rasa diri diperlukan, walau sebenarnya tidak dibutuhkan. Macam ibu-ibu. Ibu-ibu sepenuh perhatian memberi kasih sayang tak berbelah bagi. Tanpa harap balasan. Derhaka sekejam mana pun anak, ibu tetap masih sayang. Kan?

    Itulah yang sayangnya. Memang sgt trajis kalau org yg disayangi tu tak sedar diri disayangi. Tetapi lebih trajis kalau kita sedar diri tak disayangi, tapi terus ingin disayangi.

    What to do?

    Memang mudah kalau kata, STOP. I HAD ENOUGH. Tapi kadang2 kita yg tak cukup kuat utk berhenti. Dalam akal, “Tak apa la. Sekurang-kurang aku ADA dia, dari TAK ADA.”

  4. biar tak ada kalau itu akan lebih menjamin kebahagiaan dia..

    i hope she understand.. i need to do what i do to preserve the only close friendship she had right now.. i cannot afford to see her live without anybody close around her.. after all, she was not so strong.. in fact, not strong at all! ~sigh.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s